Het vernieuwde parelpad: beleving voor jong en oud

 

Versprong dhr. Molenaar webversieMet een ferme sprong in de verspringbak heeft wethouder René Molenaar vanmiddag samen met gedeputeerde Carla Schönknecht het vernieuwde parelpad op Neeltje Jans in gebruik genomen. De vernieuwde paden bieden beleving voor jong en oud.

Wethouder René Molenaar bewees tijdens de officiële ingebruikname van het vernieuwde parelpad over meer sprongkracht te beschikken dan de kikker, strandvlo of duinsprinkhaan. Met een door gedeputeerde Carla Schönknecht geregistreerde sprong van 2 meter en 10 centimeter is de wethouder vereeuwigd tussen de dieren van Neeltje Jans langs de verspringbak.      

Recreatieve infrastructuur
De gemeente Veere heeft afgelopen jaar fors geïnvesteerd in de versterking van de recreatieve infrastructuur op het voormalig werkeiland Neeltje Jans. Naast de aanleg van nieuwe wandelpaden en een optimalisatie van de openbare parkeervoorzieningen zijn verschillende informatieve elementen en beleef plekken gerealiseerd verspreid over het eiland. Zo kan de bezoeker het eiland niet alleen beleven tijdens een natuurwandeling, maar kan hij zich onderweg ook laten informeren over het ontstaan van het eiland en de ontwikkeling van de flora en fauna.

Volop leven op Neeltje Jans
Wanneer op zondag 5 juli 2015 de Tour de France met haar gevolg neerstrijkt op Neeltje Jans zal het eiland bruisen van activiteit. Wie nu het eiland bezoekt zal merken dat het ook op Neeltje Jans al wemelt van het leven. Overal schieten konijnen weg in holen of vliegen meeuwen af en aan om hun kroost te voeden. Met kinderen is het eiland daarom ook erg interessant en geschikt om te verkennen. Verspreid langs het zogenoemde ‘parelpad’ kom je opdrachten tegen, zoals: kun je konijnenbotjes vinden, wat zijn die vreemde witte spinsels in de struiken en spring jij verder dan de dieren van Neeltje Jans?

Ontdek de kracht van Neeltje Jans!
Het project is uitgevoerd door de gemeente Veere en Routebureau VVV Zeeland dankzij bijdragen vanuit de stimuleringsregeling Voordelta van de Provincie Zeeland, de gemeente Veere, E-Connection en Proef Zeeland. In samenwerking met Nationaal Park Oosterschelde, Stichting het Zeeuwse Landschap, Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat zijn de paden opgeknapt en is door middel van informatieve elementen en meubilair de gebiedsbeleving versterkt. Ga ook op pad en ontdek de kracht van Neeltje Jans!
Source: VVV Zeeland